• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

A LITTLE EXTRA LOVE

VERZORGINGSTIPS VOOR JE SISSY-BOY PLANT

Plant alert! Bij Sissy-Boy kun je nu ook terecht voor je nieuwe groene vrienden. In deze collectie hebben we acht prachtige planten om jouw interieur mee om te toveren tot een echte jungle. Van een grote bananenplant tot een fris citroenboompje. Wil jij wél graag een mooie plant in huis halen maar heb je niet de meest groene vingers? Of wil je gewoon graag wat extra informatie over hoe jij jouw planten optimaal kunt laten opbloeien? In deze blog lees je alles over hoe je jouw planten kunt laten stralen!

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET VERZORGEN VAN MIJN PLANTEN?

Bij het verzorgen van je plant zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Allereerst: water. Het wateren van planten is voor veel mensen een uitdaging. De ene keer hangt je plant van ellende op de grond door uitdroging en de andere keer verdrinkt hij omdat je iets te enthousiast was met het water geven. Wat het nóg lastiger maakt is dat iedere plant andere behoeftes heeft. Kijk hier dus altijd goed naar bij het aanschaffen van je plant. Over het algemeen vinden de meeste planten het fijn om en lichtvochtige grond te hebben. Voel dus regelmatig de grond in de pot, als de grond nog aan je vinger kleeft hoef je hem nog geen water te geven. Ook houden de meeste planten van een regelmatige sproeibeurt met de plantenspuit. Zeker als de luchtvochtigheid in huis wat lager is doordat bijvoorbeeld de verwarming aan staat in de winter.

Naast water is de hoeveelheid licht belangrijk om op te letten bij het verzorgen van je plant. Planten die oorspronkelijk uit het regenwoud komen zijn gewend om daar in weinig zon te zien omdat ze daar erg beschut staan. Planten uit de woestijn daarentegen zijn dol op fel, direct zonlicht. Verdiep je hier dus goed in bij het uitkiezen van een plant.

Het belangrijkste is je te beseffen dat iedere plant uniek is en dus een eigen set voorkeuren meebrengt. Daarom hebben we verzorgingstips per plant voor je op een rijtje gezet.