• Snelle levering
  • 45+ winkels
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Maattabellen

Bij het kopen van kleding (online) is het belangrijk om je maten op de juiste manier te meten. Met de tips van onze stylisten is dit een koud kunstje! Om je confectiemaat op de juiste manier te meten is het belangrijk dat je zo glad mogelijk tegen het lichaam meet. Let hierbij wel op dat je het meetlint niet té strak trekt. Zorg dat je tijdens het meten zo min mogelijk kleding draagt en neem een ontspannen houding aan.

DAMES MAATTABEL

Bovenkleding opmeten

Bij het meten meet je altijd 3 punten op. De bovenwijdte, taillewijdte en heupwijdte. In de afbeelding zijn de meetpunten zichtbaar.

A= bovenwijdte: meet om het breedste gedeelte van de borst
B= taillewijdte: meet om het smalste gedeelte boven de navel
C= heupwijdte: meet om het breedste gedeelte van de heup

Na het meten kun je de resultaten vergelijken met onderstaande tabel. Kies de maat die het dichtst in de buurt komt van jouw resultaten.

Jeansmaat opmeten

De maat van jouw nieuwe Sissy-Boy jeans kun je het beste vergelijken met je confectiemaat. Hierbij een handig geheugensteuntje!

Jeansmaat 26 = confectiemaat 34 of XS
Jeansmaat 27 = confectiemaat 34-36 of S
Jeansmaat 28/29 = confectiemaat 38 of M
Jeansmaat 30/31 = confectiemaat 40 of L
Jeansmaat 32/33 = confectiemaat 42-44 of XL

HEREN MAATTABEL

Bovenkleding opmeten

Bij het meten van de juiste maat bovenkleding meet je altijd de borstomtrek en taillewijdte op. In de afbeelding zijn de meetpunten zichtbaar.A= borstomtrek: meet de omtrek van je borst onder de oksels.
B= taillewijdte: meet om het smalste gedeelte van de taille.

Broek- en jeansmaat opmeten

Op zoek naar een nieuwe broek of jeans? We laten je graag zien hoe je jouw maat nauwkeurig berekent.

Broekmaat 

Om zeker te weten dat jouw nieuwe Sissy-Boy broek als gegoten zit kun je onderstaand schema gebruiken. Let op! Meet je taillewijdte altijd op het smalste punt en de heupwijdte op het breedste punt.

Jeansmaat

Als je een nieuwe jeans gaat kopen is de lengtemaat ook van belang. Deze achterhaal je door het opmeten van je binnenbeenlengte.  Meet de lengte aan de binnenzijde van je been en meet tot aan de hak van je voet.  Kies daarna de maat die het dichtst in de buurt komt van het resultaat.

KIDS MAATTABEL

Kinderen groeien als kool! Daarom komen wat geheugensteuntjes voor de juiste maat altijd goed van pas. In onderstaande tabel vind je de juiste maten voor kids, passend bij hun leeftijd.