• Makkelijk retourneren
 • Snelle levering
 • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Ruilen, retourneren of annulerenRUILEN

Wil je een artikel ruilen? Stuur het artikel retour en plaats een nieuwe bestelling. De eerste aankoop zal dan gecrediteerd worden, de tweede aankoop dient betaald te worden. 

RETOURNEREN

Indien je een aankoop hebt gedaan via de online store, kun je artikelen retourneren binnen de zichttermijn van 14 dagen. Het retourneren van een artikel kost €1,99*.
Aan het retourneren van meubels zoals banken en fauteuils zijn in sommige gevallen afwijkende kosten verbonden:

 • Bank: €350,-
 • Fauteuil, loveseat, hocker, kast: €250,-
 • Anne fauteuil: €250,-
 • Egg chair: €45,-

Is het artikel groter dan de afmetingen L 80 x B 50 x H 35 cm? Dan is retourneren via een DHL Servicepoint niet mogelijk. Neem voor het retourneren contact op met onze Customer Service afdeling.

*Indien je € 1,99 verzendkosten hebt betaald en de gehele bestelling retour stuurt, dan komen de verzendkosten te vervallen. Voor het retourneren van een volledige bestelling, rekenen wij €1,99 aan retourkosten. Deze worden verrekend met de betaalde verzendkosten van €1,99.

VOORWAARDEN RETOUR

 • Artikelen mogen alleen geretourneerd worden wanneer deze ongebruikt/ongedragen zijn, in de originele staat verkeren en verpakt in de originele verpakking, inclusief kaartjes, labels en dergelijke.
 • Sieraden mogen niet worden geruild of geretourneerd.
 • Cadeaukaarten mogen niet worden geruild of geretourneerd.
 • Wanneer je een artikel retourneert dien je de originele pakbon bij te voegen.
 • Oorbellen en mondkapjes kunnen niet geruild of geretourneerd worden in verband met hygiëne.

ANNULEREN

Indien de bestelling nog niet is verstuurd en je de verzendbevestiging nog niet heeft ontvangen kun je telefonisch contact opnemen met de Customer Service om je order te annuleren. Zorg ervoor dat je jouw ordernummer paraat hebt, zo kunnen wij je nog sneller van dienst zijn.


RETOURPROCES ONLINE BESTELLING

Retourneren via DHL

Volg onderstaand proces voor het retourneren van jouw online fashion of homeland bestelling.

 1. Verpak de artikelen samen met de pakbon (die je in je pakket hebt ontvangen) in de originele verpakking en plaats deze in de verzendzak.
 2. Plak het meegeleverde DHL retourlabel over het originele verzendlabel op de verzendzak. Ben je jouw retourlabel kwijt? Neem dan contact op met onze Customer Service.
 3. Geef het pakket af bij een DHL ServicePoint.
 4. Na afgifte van het pakket ontvang je een verzendbewijs. Bewaar het verzendbewijs totdat je een bevestiging per e-mail ontvangt dat je pakket in goede orde is ontvangen, Sissy-Boy is niet verantwoordelijk bij verlies van je pakket.

Heb je een bestelling geplaatst via Riverty? Dan kun je ook via de Riverty app een retourzending aanmelden. Klik hier om meer te weten te komen over retourneren via Riverty.

Let op! Bovenstaand retourproces geldt niet voor artikelen van de banken series en artikelen met een afmeting groter dan L 80 x B 50 x H 35 cm. Neem hiervoor contact op met onze Customer Service.

Retourneren in een Sissy-Boy winkel (gratis)

In een Sissy-Boy winkel kun je gratis je bestelling ophalen of retourneren. Ook pakketten gekocht op de webshop kunnen worden geretourneerd in de winkel. Bij outletwinkels is het niet mogelijk bestelling te retourneren. 

 1. Neem de originele verpakking samen met de pakbon mee naar de winkel.
 2. Geef je pakket af bij de kassa en bewaar het afgiftebewijs goed.
 3. Je ontvangt een bevestiging per e-mail zodra jouw retourzending verwerkt is. Het retourbedrag wordt dan binnen 5 werkdagen gecrediteerd.

Let op: Meubels en andere grote artikelen kunnen niet in de winkel geretourneerd worden. Zie voor de voorwaarden van deze artilkelen het kopje Ruilen, retourneren of annuleren bankenseries.

Financiële afhandeling

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je jouw bestelling ontvangen hebt. Als je jouw pakket retour hebt gestuurd wordt het normaliter binnen 2 weken verwerkt door het magazijn. Als je retourzending verwerkt is ontvang je een retourbevestiging per mail. Vanaf het moment dat je deze mail ontvangt wordt de creditering binnen 5 werkdagen verwerkt. 

Heb je Riverty gekozen als betaalmethode? Zodra het pakket bij ons binnen is wordt Riverty automatisch geïnformeerd en wordt er een nieuwe factuur via e-mail naar je verzonden. Heb je al betaald? Dan wordt er zo spoedig mogelijk, maar binnen 5 - 10 werkdagen, het bedrag aan je terugbetaald door Riverty.


Retourproces winkelbestelling

 1. Verpak de artikelen in de originele verpakking.
 2. Neem de pakbon en de originele kassabon die je in de winkel hebt ontvangen mee. Zonder de pakbon en kassabon kunnen wij het product helaas niet in ontvangst nemen.
 3. Bezoek een van onze Sissy-Boy winkels – ongeacht waar het product gekocht is.
 4. Het bedrag wordt retour gepind.

 

Ruilen, retourneren of annuleren bankenseries

 

RUILEN

Artikelen uit onze bankenseries worden speciaal op bestelling gemaakt. Neem contact op met onze Customer Service voor het ruilen van een artikel uit onze bankenseries. Let op: hier zitten retourkosten aan verbonden. 

RETOURNEREN

Indien je een aankoop hebt gedaan via de online store, kun je artikelen retourneren binnen de zichttermijn van 14 dagen. Hier zijn de volgende retourkosten aan verbonden:

 • Bank: €350,-
 • Fauteuil, loveseat, hocker, kast: €250,-
 • Egg chair: €45,-
 • Overige artikelen: gratis

Neem bij een retournering waar kosten aan verbonden zitten altijd contact op met onze Customer Service afdeling. Artikelen uit onze bankenseries worden opgehaald bij de eerste deur op de begane grond. Zorg ervoor dat de artikelen klaar staan wanneer de transporteur het artikel op komt halen.

Meubels en andere grote artikelen kunnen niet geretourneerd worden in de winkel.

ANNULEREN

Indien de bestelling nog niet is verstuurd en je de verzendbevestiging nog niet heeft ontvangen kun je telefonisch contact opnemen met de Customer Service om je order te annuleren. Zorg ervoor dat je jouw ordernummer paraat hebt, zo kunnen wij je nog sneller van dienst zijn.

Onze banken worden speciaal voor jou op bestelling gemaakt. Indien je jouw aankoop hebt gedaan via de online store, kun je gebruik maken van het herroepingsrecht - binnen 14 dagen. Als de bezorgafspraak al is ingepland, beschouwen wij de annulering als een retournering. Hier zijn de volgende retourkosten aan verbonden:

 • Retourkosten banken: €350,-
 • Retourkosten loveseat, fauteuil, hocker, kast: €250,-
 • Egg chair: €45,-

Indien je jouw aankoop hebt gedaan in de winkel, kun je de bestelling niet meer kosteloos annuleren. Bij een annulering worden er 25% annuleringskosten in rekening gebracht. Voor meer informatie over annuleren, verwijzen wij je door naar de CBW-voorwaarden.