• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Onze bank Amsterdam is een klassieker in de Sissy-Boy banken familie en al jaren favoriet. De kracht zit hem in de slanke lijnen van de bank die een knipoog naar mid century design meubelen oproepen. De bank geeft het gevoel dat hij niet zou misstaan in de lobby van een hotel in het New York in de jaren 50. De rijke velvet stof maakt deze sfeer nog sterker. De vrij hoge ranke pootjes geven de bank ook een luchtig gevoel, wat goed werkt in kleinere ruimtes en waardoor je ook makkelijk onder de bank kunt stofzuigen.

Ben je benieuwd hoe de Amsterdam bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Amsterdam te vinden is. 

Materiaal & Verschillende stoffen

Je kunt de Amsterdam in verschillende stoffen laten bekleden. Onze velvet Juke stof is beschikbaar in 11 mooie kleuren. Daarnaast is de bank beschikbaar in een crème bouclé stof.

Martindale

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

Juke: 100.000
Adam: 60.000

Lichteenheid

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur.

JUKE ADAM
✳ Lichte stof 5 ✳ Lichte stof 5
✳ Medium stof 4-5 ✳ Medium stof 5
✳ Donkere stof 4 ✳ Donkere stof 5

 

Pilling

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

Juke: 5
Adam: 4

Onderhoudsadvies

ONDERHOUD JUKE

Deze stoffen zijn makkelijk te reinigen en kreuken beide niet. Het materiaal kun je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om de zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit middel eerst te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

ONDERHOUD ADAM

Deze stof kun je gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. In geval van vlekken, kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken om de vlek te verwijderen. Na het gebruik van zeep altijd de stof even goed afnemen met een vochtige doek, zodat alle zeepresten verdwijnen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij het af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit op een plekje -uit het zicht- uit te testen.

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling zitkussens: Schuim T-3037 (30KG/M3)
Vulling rugkussens:

70% mix van gesneden schuim, 30% comforel (siliconen)

Mix van gesneden schuim tussen T018 en T-36 

Zig zag vering  
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Beukenhout
Onderstel: Zwart metaal, bestaat uit 2 delen
Poten: Metaal, kunnen gedemonteerd worden