• Snelle levering
  • 45+ winkels
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Algemene onderhoudstips banken

Wanneer je de bank ontvangt kan het zijn dat deze er net iets anders uitziet dan het voorbeeld op basis waarvan je de bank hebt gekocht. De bank moet behandeld worden, waarna de bank weer in zijn oorspronkelijke staat komt. Dit houdt het volgende in:
· Strijk met de hand de kussens glad.
· Positioneer de kussens.
· Corrigeer de elementen die tijdens het transport verschoven zijn.

Zo houd je je bank het langste mooi

· Zet de bank niet volledig in de zon, dit kan na verloop van tijd voor verkleuringen zorgen.
· Vermijd scherp voorwerpen zoals riemen, sieraden en (nagels van) huisdieren. Deze  kunnen de stof beschadigen.
· Zet de bank niet direct tegen een warmtebron. Teveel warmte kan de kwaliteit van de stof en zitschuim beïnvloeden.
· De arm- en rugleuningen zijn niet om op te zitten. Dit kan het meubel beschadigen.
· Staan op de bank, op de bank springen of andere activiteiten dan zitten kunnen beschadigingen veroorzaken en kunnen geen gronde zijn om een klacht in te dienen.
· Spijkerbroeken en andere materialen kunnen verkleuringen veroorzaken op lichte stoffen. Dekens of spreien kunnen ervoor zorgen dat de stof gaat pluizen.
· Voor het gelijkmatig verslijten van de stof, verwissel de kussens geregeld van plaats en keer de kussens om (indien mogelijk).
· Het is aan te bevelen dagelijks de kussens op te schudden. Indien je dit achterwege laat, kan de vulling gaan plakken en inzakken, waarna dit niet meer in goede staat is terug te brengen. Het spreekt voor zich dat zitplaatsen die vaker gebruikt worden, zachter en soepeler aanvoelen dan minder vaak gebruikte zitplaatsen.
· Gebruik geen geurverfrisser voor de stof, deze kunnen een chemische reactie veroorzaken.

Losse draden of haken in de bank

Wanneer er een losse draad verschijnt in de stof van je bank kan je het beste deze terugschuiven in de stof met een stomp voorwerp. We raden het af om de losse draad uit de stof te trekken of af te knippen.

Plooien in de bank

Door het gebruik van de bank zal elke stof enigszins oprekken en dus plooien gaan vertonen. Afhankelijk van de stofsoort ontstaat in meer of mindere mate plooivorming. Vooral in rug kussens, zittingen en eventueel armleggers. Dit hoort bij de eigenschap van stof en is niet iets om je zorgen over te maken.

The Duchess bank

The Duchess serie is een serie met vier verschillende modellen verkrijgbaar in velvet.

Materiaal velvet

De velvet banken zijn gemaakt van 100% polyester met een luxe, fluwelen look. De stof heeft dankzij de unieke samenstelling altijd een vleug en hierdoor een mooie glans. Gebruik je de vleug omhoog, dan oogt de stof warm van kleur. Gebruik je de vleug omlaag, dan krijg je een valere, vintage look. Deze variatie in kleur, bepaald door welke richting de stof op staat én de lichtinval, geeft de fauteuil of bank een chique uitstraling.

Onderhoud velvet banken

De velvet banken en fauteuils kun je gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. In geval van vlekken, kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken om de vlek te verwijderen. Na het gebruik van zeep altijd de stof even goed afnemen met een vochtige doek, zodat alle zeepresten verdwijnen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij het af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit op een plekje -uit het zicht- uit te testen.
Tip: Je kunt af en toe de stof borstelen om te zorgen dat het materiaal
zijn glans behoudt. The Duchess bank heeft losse zitkussens, we raden het daarom aan om de kussens regelmatig op te schudden en te verwisselen van positie.

AMSTERDAM bank

De AMSTERDAM serie is een serie met vijf verschillende modellen verkrijgbaar in het leer en velvet.

Materiaal velvet (effen/jungle)

De velvet banken zijn gemaakt van 100% polyester met een luxe, fluwelen look. De stof heeft dankzij de unieke samenstelling altijd een vleug en hierdoor een mooie glans. Gebruik je de vleug omhoog, dan oogt de stof warm van kleur. Gebruik je de vleug omlaag, dan krijg je een valere, vintage look. Deze variatie in kleur, bepaald door welke richting de stof op staat én de lichtinval, geeft de fauteuil of bank een chique uitstraling. Handig: de poten van deze bank kunnen gedemonteerd worden.

Onderhoud velvet banken

De velvet banken en fauteuils kun je gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. In geval van vlekken, kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken om de vlek te verwijderen. Na het gebruik van zeep altijd de stof even goed afnemen met een vochtige doek, zodat alle zeepresten verdwijnen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij het af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit op een plekje -uit het zicht- uit te testen.
Tip: Je kunt af en toe de stof borstelen om te zorgen dat het materiaal
zijn glans behoudt. De AMSTERDAM bank heeft losse zitkussens, we raden het daarom aan om de kussens regelmatig op te schudden en te verwisselen van positie.

Materiaal ecoleer

Al onze leren banken zijn gemaakt van ecoleder. Deze materiaalmix bestaat uit 70% echt leer en 30% polyester. Ecoleder is opgebouwd uit twee lagen: de onderlaag bestaat uit 100% gerecycled leer, wat zorgt voor de natuurlijke en unieke uitstraling. Het leer wordt beschermd door een polyester afdeklaag die oneffenheden voorkomt en een zorgt voor een duurzaam combinatiemateriaal.

Verschil ecoleer clean en ecoleer outside

De inside-out stitching heeft een stoere en stedelijke look, doordat de naden zichtbaar zijn aan de buitenzijde. Bij de clean stitching creëer je een strakke look doordat de naden aan de binnenzijde zijn afgewerkt.

Outside-stitching kleuren

De ecoleer outside bank is verkrijgbaar in de kleuren zwart, cognac en groen. Bij de zwarte en cognac bank zijn de uitstaande naden in dezelfde kleur. Bij de groene bank is de afwerking in de kleur cognac en niet in het groen.

Onderhoud ecoleren banken

Het ecoleder van onze banken kun je het best met een vochtige doek schoonmaken. In geval van vlekken kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken om de vlek te verwijderen. Na het verwijderen van de vlek raden wij je aan de stof af te nemen met een vochtige doek. Het materiaal mag absoluut niet behandeld worden met vet voor leer. Dat geeft vlekken die er nooit meer uit zullen gaan.
De bank is niet geïmpregneerd en dit is ook niet mogelijk bij de leverancier. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of te laten doen door een specialist. We raden je aan om altijd eerst het middel te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

LONDON bank

De LONDON serie is een bank in het materiaal velvet.

Materiaal velvet

De velvet banken uit de LONDON serie zijn gemaakt van 100% polyester met een luxe, fluwelen look. De stof voelt zacht aan, is van goede kwaliteit en geschikt voor intensief gebruik. De stof heeft dankzij de unieke samenstelling een mooie vleug wat zorgt voor een subtiele glans. Wanneer je de vleug omhoog strijkt, dan oogt de stof warm van kleur. Wanneer je de vleug omlaag strijkt, dan heeft de stof een valere vintage uitstraling.

Onderhoud velvet banken

Banken in een velvet materiaal kan je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij het af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit op een plekje -uit het zicht- uit te testen.
Tip: Je kunt af en toe de stof borstelen om te zorgen dat het materiaal
zijn glans behoudt.

Wil je meer lezen over het onderhouden en schoonmaken van een bank? Lees dan de volledige care guide.

De Baron bank

De Baron serie is een serie met één bank in twee verschillende maten: een 3.5-zits en een 2.5-zits, bijpassende lendekussens en een hocker. Alle modellen zijn verkrijgbaar in drie verschillende stof soorten. 

Materiaal Ranch

De Baron banken in de stof Ranch zijn gemaakt van 100% katoen en hebben een vintage uitstraling. Deze stof heeft een speciaal proces ondergaan van verven, wassen en een finishing. Het doek wordt op hoge temparatuur gewassen en vervolgens opgeruwd: de zogeheten stonewash. Na dit proces wordt de stof wederom gewassen en aan speciale ringen gehangen om te drogen. Zo onstaat een prachtig kleurverloop en krijgt elke stof haar eigen unieke, washed look. Dit geeft de bank een geleefde uitstraling. Het leuke is dat geen enkele bank hetzelfde is! Eenmaal gestoffeerd wordt het karakter van de stof versterkt, net zoals bij je favoriete jeans. Zo horen de witte lijnen die ontstaan bij gebruik bij het vintage karakter van het meubel. Let op: omdat het meubel uit katoen bestaat is er een grote kans op verkleuring. Zet het meubel daarom niet in direct daglicht.

Materiaal Unit

De unit stof bestaat uit 85% PES en 15% katoen. De stof is makkelijk te reinigen en kreukt niet. De gemêleerde stof is makkelijk te combineren met andere kleuren en heeft een eigentijds karakter. Let op: omdat het meubel deels uit katoen bestaat is er een grote kans op verkleuring. Zet het meubel daarom niet in direct daglicht.

Materiaal Baquiera

De unit stof bestaat uit 100% PES. De stof heeft een 3D effect en een luxe uitstraling door de slubgaren. De stof heeft eigentijdse, moderne kleuren en is makkelijk te combineren. De stof kreukt niet en is makkelijk te reinigen. 

Onderhoud

Het materiaal kun je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om de zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit middel eerst te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

The Duke bank

De luxe 3-zits Duke bank en bijbehorende hocker zijn gemaakt van polyester. Een stof die, net zoals elk ander materiaal, onderhoud vereist.

Onderhoud gestoffeerde banken

Vervuiling die in het dagelijks gebruik ontstaat (bijvoorbeeld door stof en door contact) moet worden verwijderd. Dit doe je door het meubel regelmatig te zuigen met een lichte stofzuiger (met geringe zuigkracht) en de stof aansluitend af te borstelen met een zachte borstel. Belangrijk is dat je met de strijkrichting mee borstelt. Ook is het belangrijk dat de bekleding van tijd tot tijd met een vochtige zeem afgenomen wordt. (Let op dat de zeem niet te nat is). Vaak komt het voor dat de luchtvochtigheid in ruimtes met centrale verwarming te laag is. Door de stof af en toe iets te bevochtigen zorg je ervoor dat de vezels elastisch blijven. Dit heeft een positieve uitwerking op de houdbaarheid van de bekleding.

Wil je een vlek verwijderen, doe dit dan met een vochtige doek en lauwwarm water. Het is belangrijk om dit heel voorzichtig te doen of de bank professioneel te laten reinigen.