• Gratis retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Rijke botanische prints en natuurlijke materialen

De nieuwe collectie wordt gesierd door rijke botanische prints, bladmotieven en veel natuurlijke materialen als riet en bamboe. De natuur is voor ons een belangrijke inspiratiebron. In de natuur voelen we ons vrij en ontspannen. In de natuur krijgt creativiteit de ruimte. Met de nieuwe meubels halen we dat fijne buitengevoel naar binnen.

Atelier Matisse: het gebruik van bonte kleuren

We lieten ons tijdens het maken van de nieuwe collectie inspireren door verrijkende kunst. Bijvoorbeeld de kunst van Henri Matisse. Het werk van de Franse kunstenaar wordt gekenmerkt door levendige en vrolijke taferelen. Matisse was de voorman van het fauvisme, een kunststroming die gekenmerkt wordt door het gebruik van bonte kleuren. Dit is terug te zien in de prints en het kleurgebruik van bijvoorbeeld onze nieuwe kussens.

Het ambacht

Ons handgemaakte servies doet ons denken aan het oude ambacht. Organische vormen en warm kleurgebruik met tinten als terracotta en aardewerk staan centraal. Het servies wordt geproduceerd in Portugal door échte ambachtsmensen. Een bordje of kommetje gaat door heel veel paar handen voor het helemaal klaar is. Ambacht staat bij Sissy-Boy voor liefde voor het vak in combinatie met handwerk. Dit maakt het servies zo bijzonder. We hebben gewerkt met zogenoemde irrationele vormen. Vormen die niet precies rond zijn. Vormen die staan voor vrouwelijkheid, natuurlijkheid én vormen die refereren naar het werk van Matisse.

Verrijk jezelf en prikkel je creatieve zintuigen.