• Gratis retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Rotan, cane of webbing?

Is het nu rotan, cane of webbing? De verschillende termen vliegen je om de oren, dus hoe zit dit nu precies? We leggen het je uit. Rotan is de verzamelnaam van verschillende bewerkingen van riet waarmee meubels en accessoires gemaakt worden. Vandaar ook de term cane. Dit is namelijk niets anders dan het Engelse woord voor riet. En webbing? Dat is weer een specifieke soort rotan. Deze soort wordt ook wel gaatjesmat genoemd. Dit materiaal zie je vaak in stoelzittingen, maar zie je ook terug in bijvoorbeeld het dressoir uit onze collectie.

Rotan bij Sissy-Boy

In de nieuwe Sissy-Boy collectie zijn verschillende rotan artikelen opgenomen. Het pronkstuk is toch wel het unieke bureautje waarmee je van thuiswerken een feestje maakt. Ook het dressoir is een echte eyecatcher voor in je interieur. Voor een subtieler accent van rotan kies je voor een accessoire van rotan, zoals een mand. Je bekijkt de rotan artikelen uit onze collectie in een Sissy-Boy winkel bij jou in de buurt.

Zo combineer je rotan

Combineer de rotan artikelen met woonitems van natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout. Óf zoek juist het contrast op en mix & match met donkere tinten en materialen zoals metaal. Haal de natuur nog meer in huis door rotan te combineren met verschillende mooie planten. Dit past weer perfect binnen de botanische trend van dit moment. Oftewel: met rotan kun je alle kanten op in je interieur. Geef er daarom vooral jouw persoonlijke draai aan!