• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

MEET DE BANK IN DE JUISTE RUIMTE

In de winkel lijken banken vaak kleiner dan wanneer je ze in je huiskamer plaatst. Bekijk de afmetingen van de bank die je op het oog hebt nauwkeurig en boots deze vorm zo goed als mogelijk na in je huiskamer. Beleg de grond waar de bank moet komen met tijdschriften, dozen of kranten en zet een aantal stoelen in de vorm van de bank neer. Zo krijg je een aardig beeld van de ruimte die de bank inneemt en kun je beter inschatten of hij eventueel te groot is. 

Voor een grote ruimte is het van belang een grote bank aan te schaffen, anders is de bank niet in verhouding met de ruimte. Twee grote banken is aan te raden, of een grote bank met extra loveseats of een hocker.

MEET OF JE DE BANK JE HUISKAMER IN KRIJGT

Check voordat je enthousiast gaat bestellen, eerst of en hoe je de bank die je op het oog hebt je huiskamer in krijgt. Ga na welke weg de bank moet afleggen, om op de beoogde plek te komen: moet de bank door deuren of door een raam, zijn er trappen, nauwe gangen en/ of bochten die de bank moet nemen? Pak een rolmaat en meet goed na of je bank deze weg kan afleggen.

Je hebt ruim tien centimeter extra nodig om een meubelstuk door een deur, trapgat of in de lift te krijgen. Moet je een hoek om? Reken nog wat extra ruimte en houd ook altijd rekening met trapleuningen en deurposten.

Tip voor twijfelaars: probeer met bijvoorbeeld een stuk karton van de afmetingen van de bank door de deur te komen.

Weet je nu al dat de bank niet door de deur en/of trapgat past? Kijk dan eens naar de optie om de bank via je balkon of door een raam te laten leveren met een verhuislift. Dit kun je, afhankelijk van de gekozen bank, afspreken met het transportbedrijf of anders extern regelen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Houd er rekening mee dat ramen geopend moeten kunnen worden en dat er geen hoge objecten in de weg staan, zoals lantaarnpalen, bomen, elektriciteitskabels etc.

WAAR MOET IK NOG MEER AAN DENKEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN BANK?

Heb je kinderen en of huisdieren? Materiaal dat geschikt is voor intensief gebruik blijft langer mooi en is gemakkelijker schoon te maken.

Qua kleurkeuze is het verstandig goed te kijken naar de constante factoren in je interieur, bijvoorbeeld de vloer, en de bankkleur daarop af te stemmen. Een bank in een neutrale kleur is een goede keuze als je een druk interieur hebt, of als je ervan houdt om regelmatig van stijl te wisselen. Door te spelen met kussens en plaids geef je de bank gemakkelijk een andere look. Wil je juist een echte eyecatcher? Ga dan voor een bank in een uitgesproken kleur.

Veel plezier van je nieuwe bank!