• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Wasvoorschriften

Wij begrijpen dat je jouw Sissy-Boy kleding zo lang mogelijk mooi wil houden!  Dat begint bij de juiste verzorging. Elk materiaal is anders en dient op een andere manier gewassen te worden. Om je op weg te helpen hebben wij speciaal voor jou een overzicht gemaakt van alle belangrijke pictogrammen die je op het label met wasvoorschrift tegenkomt.

Wassen

1. Niet wassen

Producten met dit label kunnen gevoelig zijn voor elke vorm van wassen of zijn niet geschikt voor het wassen in een huishoudelijke wasmachine vanwege hun formaat.

2. Alleen handwassen op maximaal 40° C

Bij producten met dit label is het belangrijk om een fijn wasmiddel op te lossen in een ruime hoeveelheid water. Laat het kledingstuk rustig in het water drijven en zorg dat je niet wrijft, trekt of wringt. Na het handwassen moet de kleding goed uitgespoeld worden! Als je dat hebt gedaan kun je het kledingstuk vast in model brengen zodat het naar wens opdroogt. Laat kleding met dit label nooit te lang in het water liggen!         

3. Zeer mild wassen op maximaal 30° C met wolwasprogramma

Kledingstukken met dit label zijn erg gevoelig en mogen alleen in de wasmachine gewassen worden op maximaal 30 graden met een wolwasprogramma. Het is belangrijk om de hoeveelheid wasgoed aanzienlijk te verminderen ten opzichte van normaal. 

4. Mild wassen op maximaal 30° C

Kledingstukken die gemaakt zijn van bijvoorbeeld  viscose, polyacryl, polyester en polyamide zijn vaak voorzien van dit label. Ook hierbij is het belangrijk om de hoeveelheid wasgoed te verminderen en een geschikt wasprogramma te kiezen. Vermijd spinnen en draai een kort programma om het risico op kreuken te minimaliseren.

5. Wassen op maximaal 30° C

Dit label vind je vaak terug in (donker) gekleurde kledingstukken die gemaakt zijn van katoen, polyester of andere gemengde stoffen. Deze kleding kan normaal gewassen worden op maximaal 30 graden. 

6. Zeer mild wassen op maximaal 40° C met wolwasprogramma

Kledingstukken met dit label dienen zeer mild gewassen te worden op maximaal 40 graden. Ook hierbij is het belangrijk om de hoeveelheid wasgoed te verminderen en ervoor te zorgen dat de trommel niet meer dan een derde vol is.  

7. Mild wassen op maximaal 40° C

Voor fijn wasgoed gemaakt van viscose en/of synthetische vezels (polyacryl, polyester en polyamide) geldt dit label. Hierbij is het belangrijk dat je de hoeveelheid wasgoed vermindert en kiest voor een geschikt wasprogramma. Sterk vervuild textiel mag je eventueel voorwassen. Vermijd spinnen en draai een kort programma om het risico op kreuken te minimaliseren.

8. Wassen op maximaal 40° C

Dit label geldt vaak voor (donker)gekleurde kledingstukken van katoen, polyester of gemengde stoffen. Je kunt deze items gewoon wassen op maximaal 40 graden. 

9. Voorzichtig wassen op maximaal 60° C

Op de zogenoemde "easy care" gekleurde was komt dit label vaak voor. Als je dit label tegenkomt is het belangrijk om de hoeveelheid wasgoed te verminderen en ervoor te zorgen dat de trommel niet meer dan tweederde gevuld is. Deze kledingstukken dienen voorzichtig gewassen te worden en we raden aan om alleen voor te wassen als het textiel erg vervuild is. Let op: vermijd spinnen en draai korte programma's om het risico op kreuken te minimaliseren.

10. Wassen op maximaal 60° C

Dit symbool geldt onder andere voor gekleurde kledingstukken die niet op kooktemperatuur mogen worden gewassen. Deze items zijn bijvoorbeeld gemaakt van katoen, polyester en/of gemengde stoffen. Je kunt deze kledingstukken gewoon wassen op maximaal 60 graden. 

11. 70° C kookwas

Voor kledingstukken die gemaakt zijn van katoen of linnen én die geschikt zijn om te koken geldt dit label. Bij deze was mag de trommel volledig gevuld zijn en mag een normale was cyclus worden gebruikt. Hardnekkige vlekken mogen eerst voorbehandeld worden.  

12. 95° C kookwas

Dit label is eigenlijk hetzelfde als het het vorige. Het enige verschil is dat deze kleding tegen een nog hogere temperatuur kan. 

Bleken

1. Alleen zuurstofbleekmiddel toegestaan

De driehoek met twee schuine lijnen op dit label geeft aan dat zuurstofbleekmiddel (dat aanwezig is in universele wasmiddelen) is toegestaan. Let op: gebruik bij kledingstukken met dit label mag je dus geen chloorbleekmiddel gebruiken. 

2. Elk soort bleekmiddel toegestaan

De lege driehoek betekent dat chloor- en zuurstofbleekmiddel beiden zijn toegestaan.

3. Niet bleken

De driehoek met kruis betekent dat bleken in zijn geheel niet is toegestaan. Gebruik in dit geval alleen bleekvrij wasmiddel.

Drogen

Droogtrommel

Bij gebrek aan een wasdroogsymbool geven de symbolen voor wassen en strijken indicaties met betrekking tot drogen. Hoe intensiever de toegestane behandelingsmethode, hoe eenvoudiger het drogen zal zijn; hoe lager het was- en strijkproces, hoe voorzichtiger je moet zijn met drogen. 

1. Normaal droogproces

Kleding met dit label kan in de droogtrommel zonder beperkingen met een maximale temperatuur van 80 °.

2. Mild droogproces

Bij kledingstukken met dit label moet je een klein beetje voorzichtig zijn. Het mag wel in de droogtrommel, maar alleen met een iets milder droogproces dan normaal. Selecteer bijvoorbeeld een proces met verminderde thermische werking (temperatuur, behandelingsduur).

3. Drogen in de droogtrommel

Het vierkant is het symbool van het droogproces. De cirkel in het vierkant verwijst naar het drogen in de droogtrommel. Producten met dit label mogen dus in de droger. Ben echter wel voorzichtig! 

4. Droog niet in de droogtrommel

Producten met dit symbool op het waslabel zijn niet geschikt om te drogen in de droogtrommel.

Natuurlijk drogen

Het symbool met horizontale of verticale lijn(en) in het vierkant geeft het natuurlijke droogproces, lijndrogen, druppellijn drogen, plat drogen, druppel plat drogen aan. De schuine lijn symboliseert het natuurlijke droogproces dat in de schaduw moet worden uitgevoerd.

5. Liggend laten drogen in de schaduw

Producten met dit label (bijvoorbeeld wollen jasjes) moeten liggend gedroogd worden in de schaduw. 

6. Liggend laten drogen

Deze kleding laat je liggend opdrogen. Je mag deze kledingstukken ook in de zon neerleggen. 

7. Hangend laten drogen in de schaduw

Deze producten mogen aan de waslijn worden opgehangen, mits in de schaduw. Dit label geldt bijvoorbeeld voor materialen als zijde.

8. Hangend laten drogen

Deze kledingstukken zijn kleurvast en vaak zwaar, waardoor kreukelvorming wordt tegengegaan als het wordt opgehangen.

Strijken

De stippen geven het temperatuurbereik aan voor het strijken. De maximale temperatuur mag uitsluitend worden gekozen op basis van het waslabel. Ben extra voorzichtig wanneer de stoffen een bepaald reliëf hebben. Sommige kledingstukken zijn niet geschikt om te strijken!

1. Niet strijken

Kledingstukken met dit symbool mogen niet gestreken worden!

2. Strijk op lage temperatuur

Deze producten strijk je op de maximale zoolplaattemperatuur van 110 ° C. Dit komt op de meeste strijkijzers overeen met de instelling “Polyacryl, polyamide (nylon), acetaat”. Indien nodig moeten glanzende of drukgevoelige stukken worden gestreken met een persdoek of binnenstebuiten worden gekeerd. Wees altijd voorzichtig bij het gebruik van stoomstrijkijzers.

3. Strijk op gematigde temperatuur

Deze kleding strijk je op een maximale zooltemperatuur van 150 ° C. Dit komt op de meeste strijkijzers overeen met de instelling “wol / zijde / polyester / viscose”. Strijk onder een matig vochtige tussendoek. Er kan een stoomstrijkijzer worden gebruikt. Vermijd zware druk.

4. Strijk op hoge temperatuur

Items met dit label strijk je op een maximale zooltemperatuur van 200 ° C. Dit komt op de meeste strijkijzers overeen met de instelling "Katoen / linnen". Strijk terwijl de kleding vochtig is. Glanzende of drukgevoelige stukken moeten worden gestreken met een persdoek of binnenstebuiten worden gestreken. Er kan voor deze kleding een stoomstrijkijzer worden gebruikt.