• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Onze bank Duke combineert design met comfort, een winnende combinatie! De buitenkant bestaat uit een strak gestoffeerde zogenaamde ‘bak’ die wordt gedragen door een opvallend uitlopend metalen frame. Binnen de bak liggen de super comfortabele rug-, zit- en armkussens. Het is juist de combinatie van een strakke, design buitenkant met een knusse, comfortabele binnenkant die de Duke zo uniek maakt. De kussens zijn gevuld met foam maar hebben een toplaag van dons, dit geeft dat ultieme comfort gevoel.

Ben je benieuwd hoe de Duke bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Duke te vinden is. 

Verschillende stoffen

The Duke is beschikbaar in de stof Taft. Deze is er in vier verschillende kleuren.

Martindale

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

• Taft: 35.000

Lichteenheid

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur.

Lichte stof: 4
Medium stof: 4
Donkere stof: 4

Pilling

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

• Taft: 4-5

Onderhoudsadvies

ONDERHOUD TAFT

Banken van melange stof kan je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij het af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit op een plekje -uit het zicht- uit te testen.

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling: HR Foam (hoogwaardig koudschuim)
Zitafdek Donsveren (RDS gecertificeerd)
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Beukenhout
Onderstel: Spaanplaat
Poten: Metaal