• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

De Duchess is een klassieker in de Sissy-Boy banken familie en al jaren favoriet. De kracht van de bank zit hem in de slanke lijnen die een knipoog naar het hotel-chic jaren 50 gevoel oproepen. De Duchess wordt ook wel het zusje van onze Amsterdam bank genoemd. Ze lijken vrij veel op elkaar, maar het verschil is dat de lijnen van het frame van de Duchess dunner zijn en dat de armleuningen iets terug liggen. Ook heeft de Duchess meer kussens, elke zitplaats heeft namelijk zijn eigen zitting- en rugkussen. De Duchess is geschikt voor kleinere ruimtes en heeft een luchtige uitstraling door de ranke hoge poten.

Ben je benieuwd hoe de Duchess bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Duchess te vinden is. 

Verschillende stoffen

Je kunt de Duchess in verschillende stoffen laten bekleden. Onze velvet Juke stof is beschikbaar in 11 mooie kleuren. Daarnaast is de bank beschikbaar in een crème Bouclé stof.

Martindale

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

• Juke: 100.000
• Adam: 60.000

Lichteenheid

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur.

JUKE ADAM
Lichte stof 5 Lichte stof 5
Medium stof 4-5 Medium stof 5
Donkere stof 4 Donkere stof 5

 

Pilling

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

• Juke: 5
• Adam: 4

Onderhoudsadvies

ONDERHOUD JUKE

Deze stoffen zijn makkelijk te reinigen en kreuken beide niet. Het materiaal kun je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om de zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit middel eerst te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

ONDERHOUD ADAM

Deze stof kun je gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. In geval van vlekken, kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken om de vlek te verwijderen. Na het gebruik van zeep altijd de stof even goed afnemen met een vochtige doek, zodat alle zeepresten verdwijnen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij het af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit op een plekje -uit het zicht- uit te testen.

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling zitkussens: Schuim T-3037 (30KG/M3)
Vulling rugkussens: 70% mix van gesneden schuim (tussen de T-18 en T-35), 30% comforel (siliconen)
Zig zag vering  
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Beukenhout
Onderstel: Zwart metaal
Poten: Zwart metaal