• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

De Dame is een makkelijke bank, ze is redelijk compact en biedt ultiem zitcomfort doordat haar zitkussens gevuld zijn met dons. De verhoudingen van de Dame zijn helemaal in harmonie met elkaar, van de breedte van de armleuningen tot de dikte van de kussens tot de hoogte en vorm van de iconische houten pootjes. Ze is perfect compact waardoor de Dame zeer geschikt is voor kleinere ruimtes.

Ben je benieuwd hoe de Dame bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Dame te vinden is. 

Verschillende stoffen

De Dame bank kun je laten maken in 2 verschillende stoffen: Facet en Caro.

Martindale

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

• Facet: 40.000
 Caro: 92.000

Lichteenheid

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur.

FACET CARO
• Lichte stof 5 • Lichte stof 4-5
• Medium stof 5 • Medium stof 4-5
• Donkere stof 5 • Donkere stof 4-5

Pilling

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

Facet: 3-4
Caro: 4-5

Onderhoudsadvies

ONDERHOUD FACET

Dit is een hoogwaardig materiaal om een bank mee te bekleden! Houd er rekening mee dat (zoals ook bij wollen kleding bv.) een wollen stof extra vezels bevat die er op natuurlijke wijze uit zullen komen. Niets om je zorgen over te maken, even stofzuigen en het is verwijderd. Gebruik overigens nooit een roterende borstel, dit beschadigd de stof. Vlekken dienen direct aangepakt te worden, laat de vloeistof niet opdrogen maar gebruik een microvezeldoek met een beetje water en wrijf er zachtjes over heen – niet drukken.

ONDERHOUD CARO

Leg een schone droge doek op de natte aangedane vlek, dan trekt het vuil voornamelijk in deze droge doek en is de vlek al grotendeels verwijderd. Mocht de vlek nog zichtbaar zijn dan adviseren we om minimaal extra vocht te gebruiken om de vlek te verwijderen. Dep de vlek voorzichtig en leg er wederom een schone droge doek op zodat het resterend vuil hier in kan trekken.

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling zitting: Veren en koudschuim
Vulling rug: Koudschuim
Toplaag: Fibre-wool
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Massief beukenhout & spaanplaat
Onderstel: Spaanplaat
Poten: Eikenhout