• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

De Baron is onze echte familiebank. Hij is zeer royaal opgezet, als een echte Baron pakt hij de ruimte. De Baron is een plofbank, met een zachte vulling in zowel de zitting als de rug. Hij heeft een redelijk diepe zit en een comfortabele hoge rug. Je kunt de Baron uitbreiden met een set lendekussens voor extra comfort. De stoffen die we voor de Baron hebben gekozen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, de perfecte match voor een echte familiebank.

Ben je benieuwd hoe de Baron bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Baron te vinden is. 

VERSCHILLENDE STOFFEN

De Baron kun je laten bekleden in 3 verschillende stoffen met ieder een breed aanbod aan kleuren. 

Martindale

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

Unit: 35.000
Baquiera: 30.000
Ranch: 30.000

Lichteenheid

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur.

UNIT BAQUIERA
✳ Lichte stof 5 ✳ Lichte stof 5
✳ Medium stof 4-5 ✳ Medium stof 5
✳ Donkere stof 4-5 ✳ Donkere stof 5
RANCH  
✳ Lichte stof 5    
✳ Medium stof 5    
✳ Donkere stof 5    

 

Pilling

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

Unit: 4-5
Baquiera: 4
Ranch: 3-4

Onderhoudsadvies

ONDERHOUD UNIT

Deze stof is makkelijk te reinigen en kreukt niet. Het materiaal kun je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om de zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit middel eerst te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

ONDERHOUD BAQUIERA & RANCH

Het materiaal kun je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om de zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit middel eerst te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling bank: HR foam, zitafdek met donsveren
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Beukenhout
Onderstel: Spaanplaat
Poten: Zwart kunststof