• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Onze bank Amsterdam is een klassieker in de Sissy-Boy banken familie en al jaren favoriet. De kracht zit hem in de slanke lijnen van de bank die een knipoog naar mid century design meubelen oproepen. De bank geeft het gevoel dat hij niet zou misstaan in de lobby van een hotel in het New York in de jaren 50. De stoere ecoleer stof maakt deze sfeer nog sterker. De vrij hoge ranke pootjes geven de bank ook een luchtig gevoel, wat goed werkt in kleinere ruimtes en waardoor je ook makkelijk onder de bank kunt stofzuigen.

Ben je benieuwd hoe de Amsterdam Ecoleer bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Amsterdam Ecoleer te vinden is. 

Verschillende kleuren & stitching

De Amsterdam Ecoleer is beschikbaar in één stof, in drie verschillende kleuren. Deze stof kan op twee manieren afgewerkt zijn. Clean stitching is een klassieke afwerking voor een verfijnde, strakke look. Hierbij zijn de naden naar binnen afgewerkt. Inside-out stitching geeft een stoere look met een rauw randje. Hierbij zijn de naden en de achterkant van de stof zichtbaar aan de buitenkant.

Martindale

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

Ecoleer: 30.000

Lichteenheid

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur. 

✳ Lichte stof: 4-5
✳ Medium stof: 4-5
✳ Donkere stof: 4-5

Pilling

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

Ecoleer: 5

Onderhoudsadvies

ONDERHOUD ECOLEER

Het ecoleder van onze banken kun je het best met een vochtige doek schoonmaken. In geval van vlekken kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken om de vlek te verwijderen. Na het verwijderen van de vlek raden wij je aan de stof af te nemen met een vochtige doek. Het materiaal mag absoluut niet behandeld worden met vet voor leer. Dat geeft vlekken die er nooit meer uit zullen gaan. De bank is niet geïmpregneerd en dit is ook niet mogelijk bij de leverancier. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of te laten doen door een specialist. We raden je aan om altijd eerst het middel te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling zitkussens: Schuim T-3037 (30KG/M3)
Vulling rugkussens:

70% mix van gesneden schuim, 30% comforel (siliconen)

Mix van gesneden schuim tussen T018 en T-36 

Zig zag vering  
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Beukenhout
Onderstel: Zwart metaal, bestaat uit 2 delen
Poten: Metaal, kunnen gedemonteerd worden