shoppingbag
Close Alternative Icon
20% KORTING* OP GESELECTEERDE MEUBELS UIT DE HOMELAND COLLECTIE | KORTING IS AUTOMATISCH VERREKEND 20% KORTING* OP GESELECTEERDE MEUBELS UIT DE HOMELAND COLLECTIE | KORTING IS AUTOMATISCH VERREKEND

Zó worden onze kerstballen gemaakt

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Zó worden onze kerstballen gemaakt

In de Sissy-Boy kerstcollectie vind je dit jaar 250 unieke kerstballen en ornamenten voor de kerstboom uit je dromen. Wist je dat veel van deze ornamenten met de hand gemaakt worden? We geven je een kijkje achter de schermen.

Duits design

Veel van onze unieke ornamenten worden bij een Duits familiebedrijf geblazen met behulp van 200 jaar oude mallen en vervolgens met de hand beschilderd. Een voorbeeld van zo'n handgemaakt ornament is Humpty Dumpty. Voor dit ornament wordt met gloeiendheet glas met de hand armpjes en beentjes aan een kerstbal gezet. Hierna worden het gezichtje en de kleertjes op het ornament geschilderd. Een uiterst precies werkje!

Bijzondere erfstukken

De bijzondere ornamenten uit de Sissy-Boy kerstcollectie zien we als erfstukken. Zo’n ornament dat je koopt als je kind klein is en elk jaar weer met kerst in de boom komt te hangen. En hopelijk, als alles heel blijft, ooit misschien wel met je kind mee uit huis gaat. Dat het pas écht kerst is als dat ene ornament weer in de boom hangt.

Bekijk in de video hoe zo'n ornament met de hand gemaakt wordt: